تاریخچه قهرمانی های استقلال درآسیا

ساخت وبلاگ

قهرمانی های استقلال

باشگاه فوتبال استقلال تهران با کسب سی و پنج عنوان قهرمانی در طول تاریخ حضورش در رقابتهای داخلی و خارجی فوتبال عنوان موفق‌ترین تیم فوتبال ایران را بهمراه دارد.[نیازمند منبع]

محتویات

۱ کشوری
۱.۱ استانی
۲ آسیایی
۲.۱ اولین قهرمانی در آسیا
۲.۲ دومین قهرمانی در آسیا
۲.۳ عناوین
۳ غیررسمی
۴ پانویس

کشوری

لیگ سطح اول کشوری: لیگ منطقه‌ای/لیگ تخت جمشید / لیگ قدس / لیگ آزادگان / لیگ برتر[۱][۲]
قهرمانی(۸) :۹۲–۹۱، ۸۸–۸۷، ۸۶–۱۳۸۵، ۸۰–۷۹، ۱۳۷۶، ۱۳۶۸، ۱۳۵۳، ۱۳۴۹
نائب قهرمانی(۸): ۱۳۵۲، ۱۳۷۰. ۸۵–۱۳۸۴، ۱۳۷۳، ۷۸–۷۷، ۷۹–۷۸، ۸۱–۸۰، ۸۳–۸۲،

جام حذفی
قهرمانی(۶ بار): ۸۱–۱۳۸۰. ۵۷–۱۳۵۶، ۱۳۷۴–۷۵، ۱۳۷۸–۷۹، ۸۷–۸۶، ۹۱–۹۰.
نائب قهرمانی(۴):۶۹–۶۸، ۷۸–۷۷، ۸۳–۸۲،

استانی

جام باشگاه‌های تهران
قهرمانی (۹): ۱۳۲۸، ۱۳۳۵، ۱۳۳۸، ۱۳۴۰، ۱۳۴۸، ۱۳۵۰، ۱۳۶۴٬۱۳۶۲٬ ،٫۱۳۷۰.[۳]
نایب قهرمانی (۵): ۱۳۳۰، ۱۳۳۷، ۱۳۶۱، ۱۳۶۸، ۱۳۶۹[۳]
جام‌حذفی باشگاه‌های تهران
قهرمانی (۱): ۱۳۳۷
نایب قهرمانی (۱): ۱۳۴۹
سوپر جام باشگاه‌های تهران
قهرمانی (۱):۱۳۷۳

آسیایی
اولین قهرمانی در آسیا

در فروردین سال ۱۳۴۹ و در ورزشگاه لبریز از تماشاگر امجدیه (شهید شیرودی)، تیم‌های تاج از ایران و هاپوئل اسرائیل مسابقهٔ فینال جام باشگاهای آسیا را برگزار کردند. در این دیدار تیم تاج تا دقیقه ۸۳ یک بر صفر عقب بود که در این دقیقه غلام وفاخواه که به مرد جام‌ها معروف بود، گل تساوی را وارد دروازه حریف کرد و کار به وقت اضافه کشیدکه تیم تاج با گل مسعود معینی مدافع پیش تاخته خود در وقت اضافه قهرمان آسیا شد.

ترکیب تیم تاج که قهرمان آن دوره شد عبارت بود از: ناصر حجازی، علی جباری، مهدی لواسانی، جواد ا.. وردی، کاروحق وردیان، مسعود معینی، غلامحسین مظلومی، عزت جانملکی، جواد قراب، اکبر کارگرجم، علیرضا حاج قاسم، نصر ا…عبداللهی، مهدی حاج محمد، عباس مژدهی، منصور پورحیدری و مسعود مژدهی. یاران کمکی این تیم نیز غلام وفاخواه از عقاب و محمود خوردبین از پرسپولیس بودند. سرمربی تیم زدراکو رایکوف از یوگسلاوی بود.
دومین قهرمانی در آسیا

استقلال در سال ۱۳۷۰ برای دومین بار موفق شد جام قهرمانی باشگاه‌های آسیا را به ایران بیاورد.

این مسابقات با حضور ۲۱ تیم در۷ گروه مقدماتی برگزار شد که از مهمترین تیمهای حذف شده در این دوره می توان از النصر عربستان،نیسان ژاپن،شارجه امارات و السد قطر نام بردو دور دوم با صعود هفت تیم بطور متمرکز در بنگلادش برگزار شد

این تیم در بازی پایانی موفق شد با نتیجه ۲ بر ۱ از سد لیائولینگ چین بگذرد و قهرمانی را به خود اختصاص دهد. در این دوره عبدالصمد مرفاوی آقای گل مسابقات شد، مجید نامجو مطلق تکنیکی‌ترین بازیکن، عباس سرخاب بهترین بازیکن و احمدرضا عابدزاده بهترین دروازه‌بان جام شدند.

یاران استقلال در طی این جام عبارت بودند از: احمدرضا عابدزاده، حمیدرضا بابازاده، شاهرخ بیانی، شاهین بیانی، فرشاد فلاحت‌زاده، رضا حسن‌زاده، مهدی فنونی‌زاده، امیر موسوی‌نیا، صادق ورمزیار، رضا نعلچگر، جعفر مختاری‌فر، امیر قلعه‌نویی، رضا احدی، میرشاد ماجدی، ایمان عالمی، عبدالصمد مرفاوی، عباس سرخاب، عبدالعلی چنگیز، مسعود غفوری‌های اصل، ناصر عباسی، مرحوم امیر دولت‌آبادی، خسرو پارسا و مجید نامجو مطلق.

یاران کمکی این تیم نیز سید علی افتخاری، سید مهدی ابطحی بودند. سرمربی‌گری تیم نیز بر عهده منصور پورحیدری بود.

همچنین ببینید: عملکرد استقلال در بازی‌های بین‌المللی

جام باشگاه‌های آسیا[۴]

قهرمان (۲): ۱۳۴۹، ۷۰−۱۳۶۹
نایب قهرمان (۲): ۱۳۷۰، ۷۸–۱۳۷۷
مقام سومی (۲): ۱۳۵۰، ۸۱–۱۳۸۰

غیررسمی

جام پرچم ترکمنستان[۵]
قهرمانی: ۱۳۷۶
جام بردولوی هند[۶]
قهرمانی: ۱۳۶۹
جام میلز هند[۷]
قهرمانی (۴): ۱۳۶۹، ۱۳۵۰، ۱۳۴۹، ۱۳۴۸
جام بین‌المللی خزر[۵]
قهرمانی: ۱۳۷۶
جام چهارجانبه کیش[۵]
قهرمانی: ۱۳۷۶


تاریخچه حضور استقلال در آسیا
تیم فوتبال استقلال ایران توانسته ۲ مرتبه قهرمانی در آسیا را تجربه کند که اولین قهرمانی خود را در برابر تیم رژیم اشغالگر قدس کسب کرده، این تیم ۱۳ مرتبه در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت کرده است.
به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران، رقابت های قهرمانی آسیا از سال ۱۳۴۶ برگزار می شود و تا الان نیز ادامه دارد به طوری که چهارشنبه ۲۷ شهریور تیم های استقلال ایران و بوریرام تایلند به مصاف یکدیگر می روند.

تیم فوتبال استقلال تهران در اولین حضور خود در سال ۱۳۴۹ توانست مقام قهرمانی را کسب کند. در این دوره دراکو رایکف که پیش از این مربیگری تیم ملی را عهده دار بود سرمربی استقلال بود. این مربی در مرحله مقدماتی لیگ قهرمانان آسیا در سال ۱۳۴۹ در برابر تیم هایی از کشور لبنان و مالزی با نتیجۀ ۳-۰ به پیروزی دست پیدا کند.

در نیمه نهایی تیم جوان اندونزی را برد و در فینال با تیم رژیم اشغالگر قدس رودر رو شد. در آن دوره تیم رژیم اشغالگر قدس در قاره آسیا بازی می کرد که در بازی فینال این دوره که در ورزشگاه پر از تماشاچی امجدیه برگزار شد. رژیم اشغالگر قدس با گل ازکیل هازوم بازیکن ملی پوش خود در دقیقۀ ۴۳ پیش افتاد اما در دقیقۀ ۸۳ استقلال با گل غلام وفا خواه مساوی کرد و بازی به وقت اضافه کشید در دقیقۀ ۹۲ مسعود معینی توانست گل برتری استقلال را بزند تا این تیم برای اولین بار قهرمان آسیا شود.

شایان ذکر است که غلامحسین مظلومی با ۵گل زده آقای گل این رقابت ها شد. در دوره بعدی این رقابت ها و در سال ۱۳۵۰ استقلال در بانکوک با تیم ارتش کره جنوبی و العربی کویت و پراک مالزی هم گروه بود که پیروزی در این ۳ تیم در نیمه نهایی حاضر شد. اما نتوانست الشرطه عراق را ببرد و در رده بندی تیمی کره جنوبی را مغلوب کرد و سومی این رقابت ها را از آن خود کرد.
بعد از وقفه ۱۴ ساله در این رقابت ها دوره ۵ لیگ قهرمانان آسیا در سال ۱۳۶۴ برگزار شد اما به دلیل اینکه لیگ ایران در دوران جنگ تحمیلی به درستی انجام نمی شد چند دوره فقط قهرمان جام حذفی را به این رقابت ها می فرستادند. اما تیم ها نتایج قابل قبولی را نگرفتند تا دوره دهم لیگ قهرمانان آسیا استقلال که قهرمان لیگ قدس ایران شده بود توانست در این رقابت ها شرکت کند.

در مرداد ماه سال ۱۳۶۹ استقلال در ۲ بازی رفت و برگشت ۱-۱ و ۱-۰ با گل های صمد مرفاوی توانست مقابل حریفش پیروز شود و به مرحله بعد راه پیدا کند در مرحله بعد بازی ها به صورت گروهی انجام گرفت بعد از چند ماه وقفه استقلال در این مرحله با غلبه بر تیم هیا ۲۵ آوریل کره شمالی و بانکوک تایلند و یک تساوی در برابر تیم محمدان بنگلادش که میزبان این رقابت ها بود توانست به نیمه نهایی راه پیدا کند. در این مرحله تیم پلیتا جا اندونزی را با ۲ گل عباس سرخاب و شاهرخ بیانی مغلوب کرد و در ۷ مرداد سال ۷۰ در دیدار نهایی رویاروی لیائونینگ چین قرار گرفت و با غلبه بر این تیم با گل های مرفاوی و حسن زاده بعد از ۲۰ سال قهرمانی این رقابت ها را بدست آورد. نکته قابل توجه اینجاست که منصور پور حیدری در قهرمانی اول استقلال به عنوان بازیکن و در دومین قهرمانی این تیم به عنوان سرمربی حضور داشت. در این دوره صمد مرفاوی با ۶ گل زده آقای گل و مجید نامجو مطلق تکنیکی ترین بازیکن شناخته شدند. همچنین عابدزاده بهترین دروازه بان جام شد.

در دوره بعد این رقابت ها با غلبه بر تیمهای رقیب در سال ۱۳۷۰ و سه ماه بعد از قهرمانی در آسیا باز هم به فینال راه پیدا کرد. در مرحله نهایی در قطر استقلال با گل دقیقه ۵۸ امیر هاشمی مقدم از الهلال پیش افتاد اما در دقیقه ۷۳ نتیجه تساوی یافت تا در ضربات پنالتی حسن زاده و سرخاب و مرفاوی ناکام ماندند و این تیم نتوانست سومین قهرمانی خود را کسب کند.
در فصل ۷۸-۷۷ استقلال با سر مربیگری مرحوم ناصر حجازی توانست پس از ۸ سال تا فینال جام باشگاه های آسیا راه پیدا کند.

در مقدماتی این رقابت ها استقلال در مجموع رفت و برگشت ۳ بر ۱ در برابر نیروی هوایی عراق پیروز شد. مرحله بعدی این رقابت ها به شکل گروهی برگزار می شد. استقلال ۲ بازی خود در برابر الهلال و العین پیروز شد اما در بازی سوم به دلیل قطعی شدن صعود و استراحت بازیکنان اصلی این تیم در برابر نماینده ای از ترکمنستان بازی را واگذار کرد.

دور نیمه نهائی در اردیبهشت ماه به میزبانی تهران بود و استقلال ایران در برابر دالیان چین به میدان رفت و با گل ها فکری و موسوی پیشی گرفت اما دالیان در دقایق ۶۰ تا ۷۵ گل ها را جبران کرد. و سومین گل را نیز در دقیقه ۷۸ به ثمر رساندند. استقلال بازی برده را با باخت تعویض می کرد که ناگهان در دقیقه ۷۸ علیرضا اکبرپور بازیکن تعویضی استقلال بازی را به تساوی کشاند تا در وقت اضافه در دقیقه ۱۰۷ با گل علی موسوی و با قانون گل طلایی بتواند تیم برتر میدان باشد و به دیدار نهایی راه پیدا کند. در بازی فینال در برابر جوبیلو ایواتا در ورزشگاه مملو از تماشاگر در آ‍زادی قرار گرفت. در دقایق ۳۴ و ۳۵ تیم ژاپنی در ناباوری پیشی گرفت. دین محمدی یکی از این ۲ گل را جبران کرد. اما بازی به نفع جوبیلو ایواتا به پایان رسید تا استقلال در فینالی دیگر مجدداً ناکام بماند.

در فصل ۸۱-۸۰ استقلال توانست تیم الاتحاد را در دقایق آخر دیدار برگشت در تهران با گل نیکبخت حذف کند. در دور گروهی با دو پیروزی پر گل و یک تساوی به عنوان دو گروه راهی دور پایانی مسابقات شد. در فروردین ماه ۱۳۸۱ میزبانی به استقلال تهران رسید.

در مرحله نیمه نهایی استقلال بازی را به تیم آنیانگ واگذار کرد. در این بازی به دلیل آب گرفتگی چمن ورزشگاه آزادی انتقادات فراوانی صورت گرفت و این اتفاق عاملی برای بازسازی این ورزشگاه شد.

در فصل ۸۲-۸۱ عنوان این رقابت ها تغییر کرد و با ادغام جام باشگاه های آسیا در جام آسیا مسابقات با نام لیگ قهرمانان آسیا سالانه برگزار شد.
استقلال در سال اول این مسابقات با عنوان لیگ قهرمانان آسیا توانست الفیسلی لبنان و نفت چی را از پیش رو بردارد. در مرحله گروهی ۱ تیم صعود می کرد. استقلال که با تیم های العین امارات الهلال عربستان و السد هم گروه بود نتوانست با ۲ شکست و ۲ پیروزی به مرحله ی بعد صعود کند.

در سال ۱۳۸۵ در یک سهل انگاری و به علت ارسال نکردن به موقع مدارک از راه یابی به این مسابقات باز ماند. استقلال ۱ بازی را نیز در این مسابقات انجام نداد.

در ادامه و در سیزدهمین حضور استقلال در این رقابت ها استقلال در گروهی با عنوان مرگ توانست به مرحلۀ بعد صعود کند.

شایان ذکر است که استقلال با پیروزی ۲-۰ در برابر العین در ورزشگاه آزادی و پیروزی ۲-۱ در برابر الهلال و گرفتن یک تساوی برابر الریان بازی های رفت را پشت سر گذاشت اما در بازی های برگشت با شکست ۱-۰ در برابر الهلال روند پیروزیش پایان یافت اما در ادامه با پیروزی برابر الریان و العین با ۱۳ امتیاز به مرحلۀ بعد رسید. در مرحلۀ بعدی استقلال توانست با پیروزی ۴-۲ برابر تیم الشباب امارات و یک تساوی جواز حضور در مرحلۀ ی بعد را کسب کند.

در مرحله یک چهارم نهایی با غلبه بر تیم بوریرام تایلند در ورزشگاه مملو از تماشاگر آزادی در انتظار بازی برگشت در برابر این تیم است تا بتواند در ادامه سومین ستاره ی قهرمانی را نیز کسب کند.

تیم استقلال تهران با ۲ بار قهرمانی در آسیا و ۲ نایب قهرمانی پر افتخار ترین تیم ایران در این رقابت هاست.

پوهانگ استیلرز کره جنوبی با ۳ عنوان قهرمانی در صدر جدول پر افتخار ترین تیم های آسیایی است./

اخبار باشگاه استقلال...
ما را در سایت اخبار باشگاه استقلال دنبال می کنید

برچسب : ,آخرین حضور استقلال در آسیا ,اخبار ورزشی استقلال ,اخبار ورزشی روز ایران و جهان ,قهرمانی استقلال در آسیا 197 ,نایب قهرمانی استقلال در آسیا, نویسنده : faezeh newsesteghlalclub بازدید : 122 تاريخ : چهارشنبه 22 فروردين 1397 ساعت: 12:57